28-10-06

FAMILIEVOORSTELLING TU'TU

ZATERDAG 25 NOVEMBER
OM 17.00u in CC De L!nk, te St Eloois Winkel

 

tutu emailErgens. Een huis. En nog een huis.

Een mens.En nog een mens.

Gras dat elders groener is.

Buren die gluren.

 

 

 

Een voorstelling over wachten en verwachten, over alleen en over twee, over grasmachines, over koetjes en over kalfjes, over groot en klein, over buxus en vogelnestjes, over luid en stil, over verse bloemen, over dieren in huis, en over al het andere!

 

Tu'tu gaat over detail, over kleine dingen die oh zo groot kunnen zijn! We duiken in het leven van twee buren met elk hun verhaal die samen nog een veel groter verhaal vertellen…

 

Na de succesvolle producties 'op zoek' (1996) en '2 spoken' (1999) maakt Theater Stap opnieuw een voorstelling voor kleuters en kinderen.

Ook nu menen ze een heel goede keuze te hebben gemaakt om Daphne Laquière de regie te laten voeren. In het verleden bewees zij ondermeer met de 'Duikbasvisballerinaprinses'  en 'Dikke taarten' de verbeeldingsnaren van de allerkleinsten te kunnen bespelen als geen ander.

Dit doet ze op haar volstrekt eigenzinnige manier: een visueel, volstrekt originele theatertaal die ontstaat uit observaties en improvisatie.

Eenvoudig en voor kleuters zeer herkenbaar, zonder echte verhaallijn maar gestoeld op de liefde voor water enerzijds en het geloof in en identificatie met sprookjesfiguren anderzijds. Fantasie is de rode draad.

 

 

Info en tickets:

* Vrije Basisschool, Kloosterstraat 1, St. Eloois Winkel

   : sew.basisschool@scarlet.be of ) 056/509965

* Apotheek Popelier, Gullegemsestraat 21, St. Eloois Winkel

   ) 056/509030

* Kadee Kinderschoenen, Kortrijksestraat 2, St. Eloois Winkel

   ) 056/506006

* Fam. Demeersseman-Lesage, Rollegemkapelsestraat 11, St. Eloois Winkel

   ) 056/504623

14:05 Gepost door de mamas en de papas in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: theater, tu tu, oudercomite, familievoorstelling |  Facebook |

SFEERVOL APERITIEFCONCERT OP ZONDAG

Het duo van Vanantwerpen tot Vanaudenaerde bracht een variatie van covers. Songs van Arno, Raymond, Billy Joël, Patti Smith, Marco Borsato, ....De sfeer zat meteen goed.

blog3

blog1blog2

 

De aanwezigen konden genieten van een piano en een stem, een aperitief en een hapje, Frituur en Kris, ....

Tot volgend jaar in de L!nk !

01:08 Gepost door de mamas en de papas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aperitiefconcert |  Facebook |

27-10-06

VERSLAG VERGADERING 10 OKTOBER 2006

1. Goedkeuring vorig verslag 

 

Ok.

 

2. Goedkeuring financieel verslag

 

Ok.

 

3. Info andere vergaderingen

 

Er is geen info over andere vergaderingen.

 

 

4. 150 jaar Winkel Koerse

 

Een geslaagd evenement ! Dank aan de talrijke juffen en meesters voor hun hulp ! De dubbele toog was zeer handig om te werken, een ‘optie’ om mee te nemen in het draaiboek van ons schoolfeest/etentje. De kleine flesjes waren ook heel handig, de bediening liep enorm vlot. Annick De Ridder vraagt bij de volgende ‘grote’ bestelling drank (schooletentje) de prijzen aan van kleine flesjes.

Bieren worden beter in speciale glazen uitgeschonken. De prijszetting van de dranken was ok. Er was te weinig ijscrème, veel te rap uitverkocht.

 

5. Kaarting en aperitiefconcert 20-21-22/10/06

          
Zie draaiboek.

 

6. Theater Stap – Tutu   

 

Affiches worden uitgehangen in de ‘Winkelse’ winkels. (Annick De Ridder) Verkoopspunten kaarten : school, Kadee, Apotheek Popelier, Familie Demeersseman. De school is het centraal verkoopspunt  Op de kaarten komt er een etiket van het OC (Marleen Dewulf ). De leerlingen krijgen een brief recto/verso en kaarten (flyers) , alsook de leerlingen van Rollegem-Kapelle en Ledegem. De brief wordt vóór de herfstvakantie meegegeven (na de kaarting) , de kaarten (flyers) na de herfstvakantie. Danny Demeersseman stuurt ook een mail door met de uitnodiging, met de bedoeling om deze door te sturen naar kennissen en familie. De voorstelling zal ook vermeld worden in ZAPKRANT van het Davidfonds. Er is hulp nodig aan de ingang (3), er is een technische ploeg nodig en voor de acteurs wordt er een lichte maaltijd gevraagd. In totaal zijn er 300 zitjes in de zaal. Na de voorstelling wordt het café van De L!ink opengehouden.

 

8. Varia         

 

8a. Aperitieftafels

 

Er worden 5 aperitieftafels in de Makro aangekocht aan 65 Euro/stuk. (Els Dedeurwaerder).

 

8.b T-shirt OC            

 

De school geeft de T-shirts gratis mee aan de leerkrachten, daarom wordt er ook beslist dat het OC de eerste T-shirt gratis geeft aan de leden. Een extra T-shirt dient wel betaald te worden. Volgende bestelling T-shirts = logo school + logo OC.

  

8.c Opvang     

 

Vele ouders wisten niet dat er de dinsdag van de Paardenkoers geen opvang was tot 13.00 uur. Volgend jaar is er opvang voorzien tot 13.00 uur.

 

 

8.d Verkeersborden zone 30 

 

De verkeersborden zone 30 werken ’s middags pas vanaf 12.45 uur.

 

9.e Verkeersbrigadiers

 

Blijft ‘hangen’ op de gemeente, Daniël Lagache heeft al 3 x zijn ‘kandidatuur’ ingediend. Danny neemt contact op met Geert Mestdagh, schepen van verkeer.

 

9.f Materiaal

 

Er ligt veel materiaal bij Marleen en op school. Waar kan dit op school gecentraliseerd worden ? Eventueel in het bureau waar Juf. Lut vroeger zat met een kast die op slot kan. Stefaan Breughe bekijkt dit.

 

9.g Dag van de Leerkracht

 

Stefaan Breughe bedankt het OC voor de attentie voor de leerkrachten.

 

21:40 Gepost door de mamas en de papas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VOLLE ZAAL ST ELOOI MET DE KAARTING

computerspelletjes kaarting blogkaarten blogtappers blog
 
 
 
 
 
 
De kaarting was vorig weekend weer een succes. Op vrijdag en zaterdag liep zaal St Elooi gezellig vol. De kinderen konden er spelen op de computer. De ouderen en de families konden een partijtje kaarten. De winnaars werden verwend met een zak vers fruit of een leuk stuk speelgoed. Alvast bedankt aan allen die ons op een of andere manier steunden.
 
 
 

21:20 Gepost door de mamas en de papas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kaarting |  Facebook |

14-10-06

VERSLAG VERGADERING 19 SEPTEMBER 2006

1. Goedkeuring vorig verslag 

 

Ok.

 

2. Goedkeuring financieel verslag

 

Ok.

 

3. Info andere vergaderingen

 

3.a 150 jaars Paardenkoers

 

Zie verslag van Marleen Dewulf van de werkgroep paardenkoers/OC. Eén boodschap is duidelijk : er zijn heel veel werkers nodig ! Tijdens de receptie verwacht men 500-600 man.  Er worden ook ‘externe’ helpers gezocht ! Tijdens de receptie worden er geen andere dranken geschonken dan de ‘gesponsorde’ dranken, wie iets anders wil drinken moet zelf naar de tent gaan en zijn drank betalen. Helpers doen een t-shirt van het OC aan, wie nog geen heeft kan terecht bij Marleen Dewulf. Tijdens de BBQ wordt er met een drankkaart gewerkt, prijs : 1.40 Euro voor gewone drank, 2,10 Euro voor de ‘specials’.

 

 


3.b Kasteelstraatfeesten za 30/10/06

 

Er worden 5 personen van het OC gevraagd om mee te doen aan de spelen tussen de Winkelse verenigingen. Het thema is ‘Cowboys en Indianen’ Deelnemers : Danny Demeersseman,  Roos Demyttenaere, Tom Decock, Marleen Dewulf & Karl Dorme.

 

3.c Jeugdraad

 

Geen nieuws.

 

4. Evaluatie Opening Speelplein

 

Vrijdag 08/09, zeer tof. Het speelplein werd ‘feestelijk’ geopend. In het Nieuwsblad, Het Volk en de Weekbode verscheen er een artikel met foto.

 

5. Kaarting en Aperitiefconcert

 

Fruitkaarting week-end 20-21-22 oktober. Joost gaat naar de fruikthoeve om een fruitpakket samen te stellen, met vers fruitsap of appelsap.

Sponsor affiche – Van Gassen ? Joost Vandenbussche vraagt dit. 
Aperitiefconcert zondag met ‘Van Antwerpen tot Van Oudenaerde’. De kaarten kunnen op zondag ingeruid worden tegen fruit of speelgoed, 2 bonnetjes = 1 fruitpakket of 1 speelgoedje.

1 kaart = 1 Euro.

Aantal kaarten per leerling : kleuters : 4 kaarten, onderbouw : 4 kaarten, bovenbouw : 8 kaarten. Niet-verkochte kaarten mogen teruggegeven worden.

De idee werd geopperd om een Uno-kaarting voor de kinderen te organiseren, eventueel de vrijdagavond. Wordt uitgewerkt op de kaarting van volgend jaar, t.t.z. 19-20-21 oktober 2007 in de L!nk !.

De vraag kwam om een kaarting nog actueel is ? Elk jaar vermindert het publiek. Een weetje : de schoolkaarting is de beste kaarting in Sint-Eloois-Winkel.

Logistieke organisatie kaarting : zie draaiboek kaarting.

 

6. ‘Tu-Tu’ – Theater Stap za 25/11/ 2006

      
Voorstel affiche Danny Demeersseman ok, mits vermelding dat het een familievoorstelling is. Doelgroep = kleuters + 1ste + 2de leerjaar, met nadruk op familievoorstelling. Max. 350 plaatsen in De L!nk, kaarten 5 euro/persoon – 15 Euro/familieticket, te bestellen via de school. Marleen Dewulf en Martien Dhont informeren voor reclame op het nieuwe reclamepaneel aan het rond punt ‘De Smisse’.

 

7. Zone 30 - Kloosterstraat

 

De vraag is : waarom is de Kerkstraat wel zone 30 en de Kloosterstraat niet ? Omdat de Kloosterstraat geen ‘vluchtweg’ is. Het OC richt nogmaals de vraag aan de verkeersraad om dit te herbekijken.

 

8.  Lidkaarten VCOV, vormingsavonden

Het OC heeft 6 lidkaarten ontvangen (niet op naam) voor kortingen op vormingsavonden. Zie website VCOV.(www.vcov.be)

 

9. Fluo hesjes          

 

Dit is de huidige voorraad : 42 XS – 12 S + 30 voor de schooluitstappen. Aankoop was 180 XS + 120 S. 

Er wordt gekeken voor nieuwe offertes (o.a. Stefaan Breughe, Annick De Ridder)

 

10. Varia         

 

10.a Fruitproject

 

Startdatum = dinsdag 03/10/2006 tem di 19/12/06. Elke dinsdag krijgt elke kleuter/leerling een stuk fruit, aangepast aan de leeftijd. Er wordt een brief meegegeven met de kinderen. Een optie is misschien één vaste fruitdag voor het hele schooljaar te lanceren, waarbij men van thuis geen koek maar een stuk fruit meebrengt.

 

10.b Dag van de Leerkracht

 

Donderdag 05/10/06.

 

10.c Schoolkalender

 

De schoolkalenders zijn allemaal uitgedeeld bij de sponsors. Volgend schooljaar : logo van de school op de kalender.

 

10.d Etentje Bosklassen

 

 

Zondag 17 juni 2007. Er worden nieuwe menu-voorstellen aan Carlos Verdure gevraagd. (verandering van spijs doet eten ...).

 

16:50 Gepost door de mamas en de papas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |