08-08-06

VERSLAG VERGADERING 6 JUNI 2006

1. Goedkeuring vorig verslag (vergadering 09/05/06)

 

Ok

 

2. Goedkeuring financieel verslag

 

Het verschot van de gemeente moet nog aangepast worden.

 

3. Nieuws uit andere vergaderingen

3a Speelplein

 

Volgende werkdag is gepland op zaterdag 01/07/06 van 09u00 tot 12u00 en van 13u30 tot ... op de 3 speelpleinen  : speelplein Kerstraat, kleuterspeelplein Kloosterstraat, speelplein Kloosterstraat.

Wat is de opdracht ? Zand en schors aanbrengen. Helpers nemen indien mogelijk een kruiwagen en een schop mee. Kinderen van het 5de en 6de leerjaar zijn welkom om te komen helpen, evenals de kinderen van de leden van het oudercomité die komen helpen. Er wordt ook een oproep naar het leerkrachtenteam gedaan, maar die zijn dit week-end druk bezig met de verhuis.

Een uitnodiging wordt nu al meegegeven met de kinderen, in de laatste schoolkrant (juni 2006), verschijnt nog een ‘geheugensteuntje’.

Karl en Stefaan vragen de levensduur op van schors en gemalen paletten.

 

 

 

 

3b gezinsraad

 

Uitnodiging tot een fietstocht op maandag 12/06/06 om 19.00 uur.

 

 

4. Evaluatie schoolfeest     

 

- Het ‘nieuwe model’ : werd als zeer positief onthaald, véél twijfels vooraf, maar héél veel lovende kritiek achteraf ! De ‘organisatie’ van de optredens  moet wel nog wat ‘bijgeschaafd’ worden.

- Tombola : te weinig lotjes, de toeschouwers van de bovenbouw konden geen lotjes meer kopen. Volgend schoolfeest 1000 lotjes, eventueel aangevuld met aangekochte prijzen

- Werking in de sporthal : de togen stonden te dicht bij elkaar, volgende keer 1 tafel extra plaatsen tussen de afwasbakken voor extra ruimte. Er waren een 20-tal tafels te kort en 40-tal stoelen te veel. Te weinig koffie, volgend schoolfeest minstens 1 koffiedouche extra. De gang tussen de toog en de voortoog was te smal. ‘Personeel’ : te weinig bestellers tussen de toog en de voortoog en tijdens het optreden van de onderbouw was er ook veel te weinig personeel om op te dienen en te bestellen. Oplossing : extra vrijwilligers ‘lokken’, eventueel met een extra inschrijvingsstrook bij de inschrijvingsbrief voor het schoolfeest en een oproep in de schoolkrant. Ook te weinig personeel voor de opkuis ’s avonds ! Meer helpers die blijven tot de ‘laatste snik’ volgende keer ! Alle extra helpers (Bart & Dorine, Roy, etc ..) worden bedankt via een ‘bedankje’ in de schoolkrant van juni 2006.

Spelenkaart, drankkaart, workshops : allemaal ok. Er waren te veel prijslijsten gecopieerd, op basis van de aantallen van het vorige schoolfeest toen er nog op elke stoel een prijslijst lag, nu was 1 prijslijst/tafel voldoende.

 

 

5. Schoolkalender 

 

‘Opmaak’ schoolkalender (data vergaderingen OC, schoolreizen, etc...) is  nog in de maak. Voor de sponsoring, zie excelfile in bijlage met naam van de sponsors, bedragen en ‘ophaler’. De ‘ophalers’ dienen altijd Marleen Dewulf te verwittigen indien ze ja of nee de ‘buit’ hebben binnengehaald. Alles moet ten laatste tegen 01/06/06 binnen zijn ! Indien een ‘ophaler’ in tijdsgebrek komt, spreekt hij een ander lid aan om de ‘buit’ te kapen. Alle bedragen worden doorgestort op de rekening van het OC 469-5351711-72 met vermelding van de naam van de sponsors in de mededeling.

 

 

6. School zonder racisme

 

De vzw ‘School zonder racisme’ is een organisatie, die de strijd tegen het racisme in de scholen promoot. Basisprincipe is dat minstens 60 % van de leerkrachten en leerlingen (in basisscholen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en de ouders) een ‘charter’ ondertekent, zodat de school het ‘label’ krijgt, en doorheen het hele schooljaar door middel van vormingen, schoolreizen, acties, etc ... de verdraagzaamheid en de strijd tegen het racisme ‘aanwakkert’ bij de leerlingen. Meer info op www.schoolzonderracisme.be. Is het OC geïnteresseerd ? Kan dit ook in het engagement van de school opgenomen worden ? Danny leest het info-boekje en brengt meer  info de volgende vergadering. Kandidaten voor een werkgroep : Martien D’Hondt, Annick De Ridder, Beatrijs Jonniaux, Lies Tanghe.

 

7. Varia

 

- volgende vergadering : dinsdag 22/08/06 om 20u00 stipt !

- attentie verkeersbrigadiers Jenny, Marc, Marc, Jérôme, Bernadette > Marleen Dewulf en Annemie Nuyttens zorgen voor een originele, liefdevolle attentie.

- vrije dagen schooljaar 2006-2007 : dinsdagnamiddag 3/10/06, woensdag 04/10/06, woensdag 12/06/06, maandag 30/04/07.

- 1 ste leerjaar : boerderijklassen op 12-12-14/03/07

- Meester Rhonny blijft in het 5de leerjaar, Meester Jan verhuist naar het 4de leerjaar.

- computerklas : voorstelling computerklas naar ouders voor ieder leerjaar ? Dit Het onderwijs is nog niet volledig afgestemd op computers. Het voorstel van Stefaan Breughe is om bij de rapportbespreking van december 2006 een ‘open deur’ te houden in de computerklas.

- 1 ste leerjaar : reactie van sommige ouders was dat de maand mei héél druk was voor de kinderen : eerste communie, moederdag, schoolfeest, schoolreis, sportdag; met de het gevolg dat sommige kinderen letterlijk en figuurlijk de tel kwijt waren. Kan de schoolreis volgend jaar misschien terug verhuizen naar juni ?

- receptie rapportbespreking woensdag 28/06/06 vanaf 16.00 uur, Martien D’Hondt haalt witte wijn en fruitsap in de Wereldwinkel, Joost Vandenbussche geeft haar de aantallen door. Helpers vanaf 16.00 uur : Marleen Dewulf, Beatrijs Jonniaux, Greet Vanacker , Séverine Wallaert en Stefaan Wallays.

22:28 Gepost door de mamas en de papas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |