01-12-05

COMPUTERKLAS NIET KLAAR TEGEN EIND DECEMBER

De computerklas kan niet geopend worden op 21 december daar er nog te veel zaken niet klaar zijn. "Waarom?", denk je. Kijk even naar de reactie van onze ICT-verantwoordelijke van de school.

10:59 Gepost door de mamas en de papas | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een computerklas Een goeie computerklas staat of valt natuurlijk met het materiaal dat erin staat. Begin 2005 hebben we 10 goeie PIII toiestellen gekregen van TVH en zijn daar zeer dankbaar voor. Het zijn pc's met een processor van 550 of 630 Mhz. Ik heb het geheugen van 64 of 128 op 256 gebracht met de bedoeling er windows XP op te kunnen draaien. Misschien is dat voor die toestellen wat hoog gegrepen. Normaal zou je 512 Kb geheugen moeten hebben daarvoor.
Nu zijn daar weer 10 gelijkaardige toestellen bijgekomen. Ik zou die nu voorzien van win 2000. Een besturingssysteem dat veel gebruikt wordt door bedrijven die computers opnieuw recycleren voor scholen omdat het zeer stabiel en betrouwbaar is. Dan kan ik zien wat uiteindelijk het beste is.
Feit is dat je voor XP nog altijd per toestel per jaar moet betalen aan microsoft. Voor 2000 niet, als het gaat om 'gekregen' computers. Dat kan bij de evaluatie ook een rol spelen. Ten slotte zou ik toch graag eens het avontuur aangaan met Linux. Dat is een volledig gratis besturingssusteem (open software) waarvan nog weinig gebruik gemaakt wordt binnen het onderwijs. Zonder namen te noemen kan ik zeggen dat er binnen onze school daar ook knowhow voor aanwezig is!
Deze technische uitleg laat al vermoeden dat het je niet zomaar even de stekker moet insteken om aan het werk te kunnen. Eerst moet alles prima kunnen werken, want niets slaagt er beter in dan leerlingen en leerkrachten af te schrikken dan een pc die rare kuren heeft. En de ICT-coördinator is geen "computermeester". Zijn eerste taak staat hierboven beschreven. Zijn tweede taak bestaat erin om de leerkrachten bij te staan om ICT op een zinvolle en creatieve manier te integreren in ALLE andere lessen! En niet om die lessen zelf te geven. (Misschien wel in het begin, maar stelselmatig minder tot de leerkracht er zelfstandig mee kan doorgaan)
Daarom stellen we die "opening" even uit tot alles prima werkt. Alleen moet het ook gezegd dat 2 namiddagen per week minder dan de helft is van de tijd die op ICT-gebied per week eigenlijk nodig is om gelijke tred te kunnen houden met al het werk dat zich wekelijks aanbied. Eenvoudig gezegd: ik zou met 2 volle dagen nog niet rond komen om alles te doen wat ik wil en wat van me gevraagd wordt...

Gepost door: Filip Gheysen | 02-12-05

PAINT WIJ, DAT ZIJN DE TWEEDEKLASSERS HEBBEN AL EEN PAAR LESJES ACHTER DE RUG IN SAMENWERKING MET ONZE WEBMASTER fILIP.
PAINT IS EEN LEUK CREATIEF PROGRAMMA, VOORAL OM DE MUIS EN DE COÖRDINATIE ERVAN IN DE GOEDE RICHTING TE KRIJGEN.
WIJ ZIJN ALVAST VAN PLAN OM ER GEBRUIK VAN TE MAKEN ALLEEN MOETEN WE WAT TIJD KRIJGEN OM DE PROGRAMMA'S IN ONZE LESSEN GOED EN DOELGERICHT TE INTEGREREN .
GROETEN
MAR10

Gepost door: martien d'hondt | 03-12-05

De commentaren zijn gesloten.